Over sublimatie / sublimatiedruk

Sublimatie: “De directe faseovergang van een stof uit de vaste fase naar een gasvormige fase”

Bij sublimatiedruk wordt gebruik gemaakt van inkten die bij hitte direct overgaan naar de gasvormige fase en in die vorm een verbinding aangaan met oppervlaktes van polyester of acrylaat. Bij deze techniek wordt er met een speciale sublimatie inkt in spiegelbeeld op een drager gedrukt. De inkt wordt daarna onder hoge druk en een temperatuur van ongeveer 200 graden overgebracht op de stof. Deze techniek wordt vooral toegepast op sportkleding, aangezien de kleding zijn functionaliteit behoudt en de bedrukking echt in de stof zit.

Het grote voordeel van sublimatie op textiel is dat de kleuren onderdeel zijn van het oppervlak. Heeft u een t-shirt met een sublimatieprint, dan zal deze niet eerder slijten dan het textiel zelf. De print is bij sublimatiedruk als het ware verpakt in het textiel.
Sublimatie levert een zeer transparante print op, wat inhoudt dat sublimatie alleen mogelijk is met wit textiel. Een print op donker textiel kan niet dekkend worden gemaakt. Hiervoor zouden we eventueel wel gebruik kunnen maken van sublimatie transfers of sublimatie badges.

Voordelen

 • Relatief lage instelkosten (geen kosten per kleur)

 • Zeer duurzaam, aangezien de bedrukking in de kleding zit.

 • Opdruk zeer goed wasbaar

 • Door de hoge resolutie ook geschikt voor kleine details.

 • Zeer geschikt voor sportkleding

Nadelen

 • Alleen mogelijk op witte polyester kleding, of speciale polyester katoen mix

Vraag een offerte aan

Vraag eenvoudig en vrijblijvend een prijsopgave aan via het onderstaande offerte formulier.

  Omschrijving aanvraag

  Uw naam (vereist)

  Uw mailadres (vereist)

  Telefoon

  Upload hier eventueel uw logo