Sportkleding bedrukken bij Merchandisingconcepts

Merchandisingconcepts is gespecialiseerd in het bedrukken van sportkleding. Bij het sportkleding bedrukken is het met name van belang dat de functionele eigenschappen van het textiel behouden blijven; Elasticiteit, ademende eigenschappen, draagcomfort, gewicht. etc.
Een aantal gebruikelijk druktechnieken zijn hierdoor minder geschikt voor bedrukking op sportshirts.

Zo zijn sportshirts veelal gemaakt van polyester, aangezien deze stof beter ademt dan katoen en het vocht beter afvoert. Helaas wordt er echter bij bijna iedere druktechniek een “laag” op de kleding aangebracht, waardoor de ademende eigenschappen verloren gaan. Om deze eigenschappen toch te behouden is het van belang dat de bedrukking over dezelfde eigenschappen beschikt.

Er zijn echter wel een aantal (aangepaste) druktechnieken voor het bedrukken van sportshirts en wij adviseren u hier graag in. Hieronder kunt u eenvoudig een offerte aanvragen voor het bedrukken van sportkleding.

sportkleding bedrukken

Sportkleding bedrukken –> De beste technieken

Voor het bedrukken van sportkleding bent u bij ons op het juiste adres. Onder andere met bedrukking op; voetbalshirts, volleybalshirts, tennisshirts, basketbalshirts, hardloopshirts, hockeyshirts, golfpolo’s, etc. hebben wij ruime ervaring. We gebruiken de volgende technieken om sportshirts te bedrukken.

Sportkleding bedrukken d.m.v. Zeefdruk
Bedrukking d.m.v. zeefdruk is met een kleine aanpassing geschikt voor sportkleding bedrukken. De hechting van de plastisol verf op sportkleding is echter anders dan bijvoorbeeld katoen. Om er zorg voor te dragen dat de bedrukking wel goed op de sportkleding hecht, maken wij gebruik van een hechting-bevorderaar. Dit is een soort verharder van de verf die ervoor zorgt dat de de bedrukking goed op het sportshirt hecht.
Bij zeefdruk brengen we echter wel een laag verf op de kleding aan. We raden het daarom af om grote vlakken op de sportkleding te drukken, aangezien dit de ademende eigenschappen en het draagcomfort negatief beïnvloedt.

Flexdruk
Flexdruk (zelfde als foliedruk en snijtransfer) is een veel gebruikte techniek voor bedrukking op sportkleding. Bij een snijtransfer wordt het betreffende logo uit de juiste kleur folie gesneden d.m.v. een plotter. Hierna wordt het overbodige materiaal weg-gepeld en het overgebleven artwork d.m.v een drukpers op de kleding bedrukt. Wij hebben speciale flex voor sportkleding die net wat rekbaarder is en beter op polyester hecht. Flexdruk wordt in 99% van de gevallen tevens gebruik voor het bedrukken van namen en rugnummers. Ook hiermee kunnen wij u van dienst zijn.

Geborduurde en geweven badges voor clublogo’s
Badges zijn bij uitstek geschikt voor het bedrukken van clubemblemen op sportshirts. De badges zij misschien niet ademend en rekbaar, maar aangezien het maar een relatief klein oppervlak betreft is dit geen probleem. Badges kunnen op de shirts gestikt worden, maar wij maken doorgaans gebruik van een lijmlaag. Door te werken met een lijmlaag zitten er aan de binnenzijde van het bedrukte sportshirt geen stiksels die kunnen irriteren op de huid. Voor veel verenigingen hebben wij de emblemen op voorraad liggen en drukken we deze op aanvraag op de betreffende sportshirts.

Sublimatie
Sublimatie is eigenlijk de meest geschikte techniek voor sportkleding bedrukken. Deze techniek kan echter alleen toegepast worden op 100% polyester witte shirts. Bij sublimatie wordt de bedrukking onderdeel van het sportshirt, waardoor de functionele eigenschappen behouden blijven. Daarbij is deze druktechniek zeer slijtvast!
Sublimatie wordt bijvoorbeeld veel toegepast voor de bedrukking van wielershirts (wielrenshirts) en hardloopshirts.

Powertransfer
De Powertransfer is een in eigen huis ontwikkelde textieltransfer. Bij deze transfer wordt digitale print gecombineerd met zeefdruk, waardoor we de textieltransfer geschikt kunnen maken voor iedere denkbare ondergrond. Door de combinatie van digitale print en zeefdruk is het mogelijk om zeer slijtvaste en kleurechte prints te maken. Mede door de elasticiteit en minimale dikte van de transfer is deze ideaal voor het bedrukken van sportkleding.
De print wordt in eerste instantie in CMYK kleuren op de drager gedrukt en vervolgens komt er middels een zeefdruk een witte laag overheen. De print staat in spiegelbeeld op de drager en wordt door een hittepers op de sportkleding gedrukt. Door op deze manier te drukken, kunt u uw kleding tot wel 90 graden wassen, zonder dat de print loslaat.

Hieronder volgt een afbeelding van de door ons gebruikte printer voor het produceren van sportkleding transfers.

sportkleding bedrukken

Macron sportswear

Wij zijn gold dealer van het Italiaanse sportkledingmerk Macron. Dit sportmerk richt zich voornamelijk op kleding voor teamsports. Naast gold dealer zijn we ook eigenaar van de officiële Macron webshop: www.macron-store.nl.

Het merk kenmerkt zich door typisch Italiaans design en de goede pasvorm. Het heeft een mooie taillering en de sportkleding van Macron is van zeer goede kwaliteit. Niet voor niets gaan voetbalclubs als AZ, Vitesse en FC Den Bosch voor dit merk. Wilt u ook schitteren in de kleding van Macron met de best mogelijke bedrukking die er is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Voor sportverenigingen hanteren wij speciale prijzen, zowel voor de kleding als voor het drukwerk.

Tenniskleding en golfkleding bedrukken

De golfkleding, hockeykleding, en tenniskleding lijkt qua materiaalgebruik steeds meer op de voetbal- en volleybalkleding. Waar er eerder bij tennis en golf werd gesport in katoenen polo’s, is dat tegenwoordig voor 90% polyester. Merchandising Concepts is gespecialiseerd in het bedrukken van zowel katoen en polyester shirts. Wilt u uw golf- of tenniskleding laten bedrukken? Kom dan naar Merchandising Concepts. Wij bieden tevens een breed assortiment golfballen en tennisballen aan. Deze kunnen wij voorzien van uw logo of bedrijfsnaam. Ook voor bedrukte pitchforks, ballmarkers, golfhanddoekjes en tees bent u bij ons aan het goede adres.

Welke sportkleding u ook wilt bedrukken, wij regelen het voor u. Vraag hieronder eenvoudig een offerte aan.

Offerte aanvraag

  Omschrijving aanvraag

  Uw naam (vereist)

  Uw mailadres (vereist)

  Telefoon

  Upload hier eventueel uw logo

  CONTACT INFORMATIE

  Merchandisingconcepts
  Jan Pieter Heijestraat 137-3
  1054MG Amsterdam

  Meidoornstraat 2
  1402CN Bussum

  Phone: +31(0)20-7748341

  Web: merchandisingconcepts.nl

  De beste kleding en bedrukking leveren tegen de laagste prijs.
  Mocht u een soortgelijk product elders voor een scherpere prijs vinden, dan passen wij onze prijs aan.
  Aangezien wij alles in eigen beheer hebben, kunnen wij de beste prijs garanderen.
  Als eerste in Nederland hebben wij digitale druk met zeefdruk gecombineerd. Hierdoor kunnen wij ieder design op de kleding plaatsen.