Wat zijn PMS kleuren?

PMS (Pantone Matching System) is een universele kleurcode, die wereldwijd gebruikt wordt.
Het is lastig om over afstand over een juiste kleur te communiceren door kleurafwijkingen op verschillende beeldschermen of printers. Door gebruik te maken van PMS kleuren kan er echter geen misverstand meer over bestaan, aangezien de juiste PMS kleur door de betreffende partij opgezocht kan worden in de pantone kleurwaaier. De pantone kleurwaaier is een boekje waarin meer dan 1000 exacte kleuren opgenomen zijn. Deze kleuren zijn in ieder pantone boekje gelijk, waardoor de drukkleur altijd met de gewenste kleur overeen komt.

Wat is het verschil tussen CMYK, RGB, PMS kleuren?
Deze 3 verschillende kleurcodes worden nogal eens door elkaar gebruikt. Simpelweg is CMYK (cyaan, magenta, yellow, key “black”) voor drukwerk en print, RGB (red, green blue) een code die op beeldschermen wordt gebruikt en PMS een universele code voor het communiceren van de juiste kleur over afstand.

Hieronder een afbeelding van de kleurwaaier.

Meestal is de PMS kleur opgenomen in het originele drukbestand —> Een bestand met de extensie .ai (adobe illustrator) .eps (Encapsulated PostScript).
Het is voor ons echter ook mogelijk om een juiste PMS kleur te bepalen / benaderen. Om de juiste kleur te benaderen zoeken we binnen illustrator in het online pantone kleurboek naar de kleur die het meest overeen komt met de kleur van het gestuurde bestand. doordat de kleuren online met elkaar vergeleken worden, hebben we geen afwijkingen door kleurverschillen in beeldscherm of printer. Hieronder volgt een overzicht van alle PMS kleuren.

PMS kleuren

PMS kleurpantone kleurenPMS kleurwaaierkleurcode universeelRgb, cmyk, pmsPMS kleurenPMS kleurpantonekleurboek PMSPMS kleurwaardepantone kleurenpantone kleurenpantone kleuren CMYKpantone kleuren RGB

CONTACT INFORMATIE

Merchandisingconcepts
Jan Pieter Heijestraat 137-3
1054MG Amsterdam

Meidoornstraat 2
1402CN Bussum

Phone: +31(0)20-7748341

Web: merchandisingconcepts.nl

De beste kleding en bedrukking leveren tegen de laagste prijs.
Mocht u een soortgelijk product elders voor een scherpere prijs vinden, dan passen wij onze prijs aan.
Aangezien wij alles in eigen beheer hebben, kunnen wij de beste prijs garanderen.
Als eerste in Nederland hebben wij digitale druk met zeefdruk gecombineerd. Hierdoor kunnen wij ieder design op de kleding plaatsen.