Wat zijn kleding transfers?

Kleding transfers zijn applicaties die gebruikt kunnen worden voor het bedrukken van kleding. De kleding transfers zijn eigenlijk een soort stickers die geschikt zijn voor textiel. Bij de textiel transfers wordt echter, anders dan bij een sticker, gebruik gemaakt van warmte gevoelige lijm, die hecht bij een een bepaalde minimum temperatuur. Voor het aanbrengen van de textiel transfers wordt daarom gebruik gemaakt van een hittepers waarbij de transfer op de juiste temperatuur op de ondergrond wordt geperst.

Er zijn veel verschillende soorten kleding transfers die ieder weer geschikt zijn voor het bedrukken van verschillende kleding. De belangrijkste aspecten zijn de hechting op de betreffende ondergrond, de wasbaarheid, de dekking, de rekbaarheid en het comfort.

Voor iedere ondergrond / uitstraling hebben wij de juiste textiel transfer. Vraag eenvoudig een offerte aan, zodat u zeker weet dat de kleding transfers aan uw wensen voldoen.

Hechting op de ondergrond
Het belangrijkste aspect bij de keuze van een transfer is de hechting op de betreffende ondergrond. De verlijming zorgt er doorgaans voor dat de transfer goed aan de kleding hecht. De meest gebruikte transfer is de plastisol transfer. Deze plastisol transfer wordt gefabriceerd d.m.v. zeefdruk techniek, maar anders dan bij direct zeefdruk wordt bij de plastisol transfer het artwork in spiegelbeeld op een drager gedrukt. Als laatste volgt dan de verlijming, die ervoor zorgt dat de transfer goed op de kleding hecht. Wij hebben speciale lijm voor Katoen, voor polyester, voor nylon, maar bijvoorbeeld ook voor neopreen, shirts met veel elastan etc.

Wasbaarheid
Bij de wasbaarheid speelt met name de temperatuur van de was een belangrijke rol. Grofweg wordt er onderscheid gemaakt tussen 40 graden (gebruikelijke was) 90 graden (kookwas) en chemische reiniging. Veelal worden er voor de transfers met hoge wasbaarheid duurdere inkten en verlijmingen gebruikt. Het wil echter niet zeggen dat deze duurdere transfers altijd beter zijn dat de goedkopere varianten die op een lagere temperatuur gewassen kunnen worden. Zo is een plastisol transfer geschikt voor kleding tot max 40 graden zachter en kleur echter dan een duurdere variant.

Dekking
Bij de dekking bedoelen we de mate waarin de ondergrond door de kleding transfer zichtbaar is. Bij transfers willen we doorgaans een zo goed mogelijke dekking bij een zo dun mogelijke transfer. Hierdoor krijg je een maximale kleurechtheid en een zo groot mogelijk draagcomfort.
Met name de gebruikte inkten zorgen ervoor dat een textiel transfer goed dekkend is, maar helaas schijnen zelfs de beste inkten ietwat door. Om dit tegen te gaan gebruiken we doorgaans een “block”. Dit “block” is eigenlijk een extra laag (drukronde) achter het logo. Deze laag wordt wat dikker aangebracht, waardoor de transfer ondoorzichtig wordt. Bij dit block wordt ook nog wel eens gebruikt gemaakt van een speciale aluminium laag, die er tevens voor zorgt dat de kleur van een polyester ondergrond niet in de transfer doordringt.

Rekbaarheid
Met name bij sportkleding is het van belang dat de bedrukking mee rekt met de stof. Ook bij katoenen shirts wordt soms een percentage elastan toegevoegd, waarbij een rekbare transfer gewenst is. Voor het verkrijgen van een rekbare transfer dient zowel de inkt als de verlijming elastisch te zijn. Een goede transfer blijft ook na een aantel wasbeurten rekbaar. Bij een minder goede transfer kan de transfer inscheuren of craquelé worden.

Comfort
Voor een goed draagcomfort zijn met name de rekbaarheid en de dikte van de transfer bepalend. Door te werken met hoge kwaliteit inkten kunne wij onze transfers relatief dun houden, zonder in te boeten op dekking en rekbaarheid. Voor sportkleding is sublimatie techniek eigenlijk de beste methode, aangezien de functionele eigenschappen dan behouden blijven. dit kan echter alleen op een witte 100% polyester ondergrond.

Hieronder volgen wat afbeeldingen van door ons geproduceerde kleding transfers.

Typen kleding transfers

Plastisol (zeefdruk) transfers

Bij deze techniek wordt het beeld d.m.v. zeefdruk in spiegelbeeld aangebracht op een drager. De transfer wordt vervolgens d.m.v. een drukpers op het textiel gedrukt
Voordelen t.o.v. normale zeefdruk:

– scherpere en helderdere beelden met meer details.
– gemakkelijker op een moeilijke ondergrond te drukken
– op aanvraag te drukken (transfers op voorraad houden)

De transfers kunnen op verschillende soorten ondergrond gedrukt worden. Voor verschillende ondergronden gebruiken wij een andere verlijming of granuleer laag, zodat de transfer optimaal hecht. Voor bedrukking op een rekbare ondergrond kunnen we een extra flexibele transfer maken. Bedrukking in de juiste pms kleur en full colour mogelijk.

Snij transfers (plot transfers)

Hierbij wordt het beeld d.m.v een plotter uitgesneden uit transfer materiaal. Het niet te drukken materiaal wordt verwijderd en vervolgens wordt de transfer d.m.v. een drukpers aangebracht op het artikel. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt voor bedrukkingen in 1 kleur en is ook bij kleinere aantallen interessant vanwege de lage instelkosten. Een snijtransfer wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor drukken van nummers en namen op sportshirts.

Full colour transfers (digitale transfer)

Deze techniek is gebaseerd op een plot transfer, maar alvorens de transfer te snijden wordt deze geprint. Dit maakt deze transfer zeer veelzijdig, aangezien dit tot full colour mogelijk is. Voor verschillende ondergronden hebben wij verschillende materialen, zodat de hechting optimaal is. Eventueel is het ook mogelijk om over de transfer nog een lamineer laag aan te brengen, zodat deze nog steviger is en de kleuren niet vervagen door bijvoorbeeld zonlicht.

Sublimatie transfers

Sublimatie is een druktechniek waarbij de inkt onder hoge druk en temperatuur wordt overgebracht op de kleding. Dit kan echter alleen op wit of licht textiel van 100% polyester. Deze drukmethode kan tot full colour en is zeer duurzaam. Deze techniek wordt veel toegepast op sportkleding. O.a. wielerkleding en voetbalshirts worden op deze manier bedrukt.

Laagste prijs garantie

Wij produceren de transfers in onze eigen drukstudio, maar voor grotere aantallen hebben we een samenwerking met een fabriek in Azië. Hierdoor kunnen wij uw transfers altijd snel en tegen de beste prijs leveren! Vraag hieronder eenvoudig een offerte aan.

Offerte aanvraag kleding transfers

  Omschrijving aanvraag

  Formaat

  Aantal

  Uw naam (vereist)

  Uw mailadres (vereist)

  Telefoon

  Upload hier eventueel uw logo

  CONTACT INFORMATIE

  Merchandisingconcepts
  Jan Pieter Heijestraat 137-3
  1054MG Amsterdam

  Meidoornstraat 2
  1402CN Bussum

  Phone: +31(0)20-7748341

  Web: merchandisingconcepts.nl

  De beste kleding en bedrukking leveren tegen de laagste prijs.
  Mocht u een soortgelijk product elders voor een scherpere prijs vinden, dan passen wij onze prijs aan.
  Aangezien wij alles in eigen beheer hebben, kunnen wij de beste prijs garanderen.
  Als eerste in Nederland hebben wij digitale druk met zeefdruk gecombineerd. Hierdoor kunnen wij ieder design op de kleding plaatsen.